Topikal Negatif Basınç Yara Tedavi Sistemi Nedir ?
Akut ve kronik yaralarda iyileşmeyi hızlandırmak amacıyla yara üzerine kontrollü negatif basınç uygulaması sağlayan, invaziv olmayan bir yöntemdir. Yara bölgesini steril bir biçimde kapatarak, buraya sürekli yada aralıklı olarak negatif basınç uygulama temeline dayalı bir tedavi yöntemidir.
STIMUX ® Süngerli Kapama Setleri içerisinde yer alan süngerin yüzey özelliği sayesinde, temas bölgesinde mekanik bir uyarı yaratır ve bu kan akışını tetikler. Bu durum kontamine veya enfekte yaralarda iyileşmeyi teşvik eder. Buna ek olarak, uygulanan negatif basınç ile yara iyileşmesi tetiklenmiş olur ve granülasyon oluşumu hızlanır.
İnstilasyonlu (Yıkamalı) Yara Tedavi Sistemi Nedir ?
STIMUX®İnstilasyon(Yıkamalı) yara tedavi sistemi akut enfekte yaralar ile ortopedik implantlar ve derin travma yaraları vb derin yaralarda oluşan ciddi enfeksiyonlar için daha uygundur. Enfeksiyon çözüldüğünde veya azaldığında, tedavi topikal negatif basınç yara tedavi sistemi ile devam ettirilebilir.
İnstilasyon (Yıkamalı yara tedavi sisteminde 6.0-7.4 arası pH aralığındaki çözeltiler önerilir.
İnstilasyon (yıkamalı) yara tedavi sisteminde yıkama solüsyonu için KESİNLİKLE alkol ve bileşenlerini içeren yıkama solüsyonları tavsiye edilmez.
Klasik Yara Tedavisine Göre Avantajları
- Etkili Koku Kontrolü,
- Disposable Sistemi sayesinde daha az pansuman değişimi,
- Basit Kurulum ve kullanım,
- Ayarlanabililir geniş negatif basınç aralığı,
- hafiflik ve taşınabilirlik
- Homojen,
- Geniş gözenek boyutları,
- Negatif basınç tedavisinde eşit dağılım olanağı
- Hava ve sıvı geçirgenliği,
- Mekanik uyarı ile granülasyon oluşumuna yardımcı etken
Kullanım Endikasyonları
- Yara Yatağını tedaviye hazır hale getirmek.
- Ödemi azaltmak
- Granülasyon dokusu oluşumunu ve perfüzyonunu desteklemek
- Eksuda ve enfekte materyalleri uzaklaştırmak için ikincil veya doğrudan yara iyileşmesini teşvik edecek ortam oluşturmak
- Kronik, akut, travmatik, subakut ve açılmış yaraları, ülser ( diabetik veya basınç gibi nedenlerle) ve flep veya grefti olan hastalarda endikedir.
Kontrendikasyonları
- Yarada malignite
- Non-enterik ve incelenmemiş fistüller
- Tedavi edilmemiş osteomiyelit
- Nedbe dokusu bulunan nekrotik doku, nekrotik dokunun debridmanı ve nedbe dokusunun tamamen temizlenmesinin ardından kullanılabilir
- Açıktaki kan damarları, anastomotik bölgeler, organlar ve sinirler üzerine doğrudan temas etmemeli